logo

тел: +389 (0)77 / 710 038

Информации: olympictravelmk@gmail.com


КОРЧА И ПОГРАДЕЦ


Информации за понудата

Категорија: ЕДНОДНЕВНИ ПАТУВАЊА
Поткатегорија:21.11.2021

Горица или Корча е град и општина во истоимената област во рамките на Горичкиот округ во југоисточниот дел на Албанија. Општината е создадена во 2015 година со спојување на дотогашните општини Дренво, Горица, Лејка, Дворани, Булгарец, Воскоп, и Москополе кои станале општински единици. Сместен е на висроамнина на надморска височина од 850 метри обиколен со планината Морава. Ова е шести град по големина во Албанија.

Поградец е град во Албанија кој брои околу 21.000 жители. Градот се наоѓа во југоисточниот дел на Р.Албанија покрај Охридското езеро. Сместен е југоисточно од Елбасан, југозападно од Охрид, западно од Лерин и северно од Корча.


Oпис на патувањето:
Поаѓање во 06:00 часот од карши скопски саем кај хотел Вип на паркингот. Собирање на група во 05:45. Се патува преку граничен премин Кафасан. Паузи за одмор и царински формалности. Предвидено време за пристигнување во Корча во утринските часови.
Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Корча. Во договорено време со групата се упатуваме кон Поградец. Слободно време за индивидуални активности и прошетка.
Тргнување за Скопје во 17:00 часот.
Понудата вклучува:
Превоз на наведената релација
Организација и водство на патувањето
Понудата не вклучува:
Индивидуални трошоци
Влезници за културно историски споменици


X

Ви се допаѓа нашата страна?

Кликнете LIKE!